Komunikat prasowy

Pomysły na truskawki według Knorr’a

2011-07-08

Truskawki kojarzą się z wakacjami i słońcem. Mogą stanowić samodzielną przekąskę lub być słodkim dodatkiem do dań. Mus truskawkowy i puszyste placki z jabłkami od Knorr’a, to idealna propozycja na lipcowe popołudnie!

Ciekawostką jest, że truskawka powstała w wyniku skrzyżowania dwóch rodzajów poziomek. Mimo, że łączy w sobie korzenie chilijskie i amerykańskie, jest wynalazkiem europejskim. Huczne obchody truskawkowych dni odbywają się już od szesnastu lat w Korycinie. Warto pójść za przykładem tej niewielkiej miejscowości leżącej w województwie podlaskim
i celebrować wyjątkowy smak truskawek również w swojej kuchni.

Sezon truskawkowy

Sezon truskawkowy powoli chyli się ku końcowi, wykorzystajmy więc ostatnie dni dostępności świeżych owoców. Truskawki pięknie pachną, smakują i wyglądają. Warto zatem uczynić je gwoździem programu letniego menu. Marka Knorr posiada w swoim portfolio pozycję, która tworzy z nimi perfekcyjny duet. Knorr Fix Puszyste placki z jabłkami plus truskawki w postaci musu – to danie, które nie tylko efektownie prezentuje się na talerzu, ale również wyśmienicie smakuje. W ciepły, lipcowy dzień do puszystych placków z jabłkami można przygotować koktajl z mrożonych truskawek, który będzie jednocześnie doskonałym orzeźwieniem. Oto kilka inspiracji od szefów kuchni marki Knorr na pyszne i lekkie sałatki z truskawkami w roli głównej. Smacznego!