Komunikaty prasowe

Światowy Dzień Żywnościowy 2017. Social media a jedzenie – UDOSTĘPNIAMY, ale nie DZIELIMY SIĘ

2017-10-12

Każdego roku w social media pojawia się 1,2 miliarda postów dotyczących jedzenia, a tymczasem codziennie na świecie 815 milionów ludzi chodzi spać głodnych.

Cebula – daj się zaskoczyć!

2017-10-12

Cebula to warzywo znane człowiekowi już od wieków. Z powodzeniem uprawiano ją już w starożytności. Pomimo upływu lat, nie straciła na popularności i wciąż chętnie po nią sięgamy.

Zapiekane! Wariacje na temat jesiennych zapiekanek

2017-10-02

Coraz krótsze dni, chandra, deficyt słońca – czy tylko z tym musi kojarzyć się jesień? Oczywiście, że nie! Rozpocznijmy nową porę roku z energią i dobrym samopoczuciem. Chcąc oszczędzić sobie trochę czasu, a przy tym dostarczyć organizmowi witamin i niezbędnych składników, stwórzmy dania z wykorzystaniem produktów sezonowych – tych najbardziej wartościowych. ...

Na rozgrzewkę - zupy z różnych stron świata!

2017-09-25

Jesień rządzi się swoimi prawami – przed nami deszczowe dni, chłodniejsze popołudnia i wieczory. Nic nie rozgrzewa naszego organizmu tak dobrze, jak ciepła zupa. Przepisy na zupy z różnych zakątków świata poleca szef kuchni Knorr, Piotr Murawski. ...

Grzyby na 5 sposobów - przepisy na jesienne dania

2017-09-11

Każda pora roku rządzi się swoimi prawami – jesień to okres, kiedy w kuchni chętnie wykorzystujemy pachnące lasem, aromatyczne kapelusze. Wraz z nadejściem coraz krótszych dni rozpoczyna się bowiem sezon zbioru grzybów. ...