Komunikaty prasowe

Niebanalne sałatki na każdą okazję

2011-03-23

Sałatka to doskonała witaminowa przekąska na każdy dzień. Myli się jednak ten, kto sądzi, że to już pełna charakterystyka warzywnych smakowitości. Dzisiaj sałatki to nie tylko zielony dodatek do obiadu, ale coraz częściej swoista indywidualność – samodzielne danie. ...

Dzień bez Mięsa - święto wegetarian

2011-03-18

Kto by pomyślał, że jeszcze kilka lat temu wegetarianie postrzegani byli jako dziwacy krytykujący mięsożerców i czyhający na możliwość oblania czerwoną farbą kobiety ubranej w naturalne futro? Od tamtej pory wiele się zmieniło, a wegetarianizm stał się nie tylko sposobem odżywiania, ale również stylem życia. ...

Arystokrata wśród bulionów

2011-03-16

Kiedy mówimy bulion, myślimy o wywarze z mięsa kurczaka i włoszczyzny. To zupa niezwykle aromatyczna. Często jednak brakuje jej „tego czegoś” co sprawia, że smakuje jak rosół przygotowywany przez nasze babcie. ...

Rosół inny niż wszystkie

2011-03-14

Wiosną zmienia się nasze otoczenie. Wszystko budzi się do życia, inspirując nas do działania. Dni stają się dłuższe, częściej przebywamy na świeżym powietrzu i wracamy do zajęć sportowych. Wyjazdy, plener czy długie spacery to tylko niektóre z możliwości, które pojawiają się wraz z nadejściem wiosennej aury. ...

Kulinarny prezent na Dzień Kobiet

2011-03-07

Historia Dnia Kobiet sięga czasów Starożytnego Rzymu. Już wtedy płeć piękna celebrowała to święto przyodziewając najlepsze ubrania oraz aromatyczne wieńce na głowy. Mężczyźni natomiast spełniali ich życzenia i obdarowywali prezentami. ...