Komunikaty prasowe

Czekolada w obiadowym menu?

2011-04-11

Czekolada ma dwoistą naturę. Z jednej strony straszy dużą liczbą kalorii, z drugiej zaś działa pobudzająco i poprawia nastrój. Z okazji jej święta, przypadającego na 12 kwietnia, kulinarni eksperci marki Knorr zdradzą, jak nietypowo wykorzystać smak czekolady. ...

Największa kulinarna społeczność na Facebooku obchodzi 1. urodziny

2011-04-07

Kulinarne umiejętności Polaków na przestrzeni ostatnich lat konsekwentnie osiągają coraz wyższy poziom. Amatorzy domowego gotowania spotykają się w sieci, aby dyskutować o kuchennych przygodach. W odpowiedzi na ich potrzeby marka Knorr stworzyła wyjątkowy fanpage „Co dziś na obiad”. ...

Rodzinny obiad dla dużego i małego niejadka

2011-04-05

Ile współczesnych kobiet zmaga się z zachciankami kulinarnymi domowników? Z pewnością wiele. Jak znaleźć kompromis, który zadowoli wszystkich? Pociechy najchętniej jedzą dania podane w atrakcyjny sposób, ale nie zawsze najzdrowsze. ...

Kuchnia z przymrużeniem oka

2011-03-31

Raz do roku nasze kulinarne zmagania możemy potraktować z przymrużeniem oka. Prima Aprilis to bowiem dzień, kiedy niemal bezkarnie żartujemy. Jak to zrobić z klasą? Ciekawych inspiracji, które pomogą zachwycić gości i będą udanym kulinarnym dowcipem, dostarczy marka Knorr. ...

Aromatyczne i smaczne mięso? Naturalnie

2011-03-30

Marynowanie, bejcowanie czy aromatyzowanie… Wiele nazw, ale finalny efekt zawsze taki sam: soczysta i aromatyczna potrawa. Niejednokrotnie nurtuje nas jednak pytanie: jak przygotować właściwą mieszankę? Nowe, naturalne Marynaty 2w1 Knorr raz na zawsze rozwieją wątpliwości związane z odpowiednim doborem ziół i sposobem na przygotowanie soczystego mięsa. ...