Komunikaty prasowe

Dzień bez Mięsa - święto wegetarian

2011-03-18

Kto by pomyślał, że jeszcze kilka lat temu wegetarianie postrzegani byli jako dziwacy krytykujący mięsożerców i czyhający na możliwość oblania czerwoną farbą kobiety ubranej w naturalne futro? Od tamtej pory wiele się zmieniło, a wegetarianizm stał się nie tylko sposobem odżywiania, ale również stylem życia. ...

Arystokrata wśród bulionów

2011-03-16

Kiedy mówimy bulion, myślimy o wywarze z mięsa kurczaka i włoszczyzny. To zupa niezwykle aromatyczna. Często jednak brakuje jej „tego czegoś” co sprawia, że smakuje jak rosół przygotowywany przez nasze babcie. ...

Rosół inny niż wszystkie

2011-03-14

Wiosną zmienia się nasze otoczenie. Wszystko budzi się do życia, inspirując nas do działania. Dni stają się dłuższe, częściej przebywamy na świeżym powietrzu i wracamy do zajęć sportowych. Wyjazdy, plener czy długie spacery to tylko niektóre z możliwości, które pojawiają się wraz z nadejściem wiosennej aury. ...

Kulinarny prezent na Dzień Kobiet

2011-03-07

Historia Dnia Kobiet sięga czasów Starożytnego Rzymu. Już wtedy płeć piękna celebrowała to święto przyodziewając najlepsze ubrania oraz aromatyczne wieńce na głowy. Mężczyźni natomiast spełniali ich życzenia i obdarowywali prezentami. ...

Ulubione zupy na każdą kieszeń

2011-02-23

Zupa to dla jednych danie spożywane codzienne, dla innych rarytas, jadany w czasie niedzielnych obiadków u mamy. Każdy ma swoje ulubione smaki. Jedni lubują się w łagodnym smaku pomidorowej, drudzy w kwaskowatej ogórkowej, a jeszcze inni w rosole. ...