Komunikaty prasowe

Smaki zimy – rozgrzewające pyszności na grudniowe chłody!

2018-12-14
Zdjęcie: Smaki zimy – rozgrzewające pyszności na grudniowe chłody!Smaki zimy – rozgrzewające pyszności na grudniowe chłody!

Niska temperatura oraz krótkie, chłodne dni powodują, że zimne i orzeźwiające napoje chętnie zamieniamy na parujący kubek korzennej herbaty lub miskę aromatycznej zupy. Jak zatem przetrwać zimę? To doskonały czas… by się rozgrzać! Śpieszymy z garścią inspirujących przepisów, do wykorzystania w nadchodzące mroźne chwile. ...

5 sposobów na jesienne dania z grzybami

2018-10-16
Zdjęcie: 5 sposobów na jesienne dania z grzybami5 sposobów na jesienne dania z grzybami

Kurki, rydze, podgrzybki, maślaki czy szlachetne borowiki? To zaledwie garstka smakowitości, jakimi jesienią obdarowują nas polskie lasy. Ta pora roku emocjonuje szczególnie mocno zapalonych grzybiarzy, ale stanowi również niewyczerpane źródło inspiracji dla kulinarnych pasjonatów. ...

Świąteczne pierogi – gdzie tkwi ich sekret?

2017-12-18
Zdjęcie: Świąteczne pierogi – gdzie tkwi ich sekret?Świąteczne pierogi – gdzie tkwi ich sekret?

Nikogo chyba nie trzeba przekonywać, że pierogi to jedno z bardziej popularnych i lubianych polskich dań. Stanowią dumę rodzimej kuchni. Dziś wracają do restauracyjnych menu, często w zupełnie nowych odsłonach, zyskując coraz więcej zwolenników – w tym także wśród obcokrajowców. ...

Grzyby na 5 sposobów - przepisy na jesienne dania

2017-09-11
Zdjęcie: Grzyby na 5 sposobów - przepisy na jesienne daniaGrzyby na 5 sposobów - przepisy na jesienne dania

Każda pora roku rządzi się swoimi prawami – jesień to okres, kiedy w kuchni chętnie wykorzystujemy pachnące lasem, aromatyczne kapelusze. Wraz z nadejściem coraz krótszych dni rozpoczyna się bowiem sezon zbioru grzybów. ...

20 stycznia - Dzień Bigosu. Polski specjał w jednym garnku na wiele sposobów

2017-01-18
Zdjęcie: 20 stycznia - Dzień Bigosu. Polski specjał w jednym garnku na wiele sposobów20 stycznia - Dzień Bigosu. Polski specjał w jednym garnku na wiele sposobów

20 stycznia to ten dzień - Dzień Bigosu! Ta potrawa, której my-Polacy czujemy się mistrzami, zasługuje na swoje święto, bo potrafimy ją przygotować na tysiące różnych sposobów. Każde danie będzie smakować inaczej, ale zawsze - wyjątkowo.